alleen gebruik in overleg of volgens afspraak is toegestaan

Groen koelen

Dailycool wil groener ondernemen. Dat doen we onder andere door aan het aspect ‘milieu’ een prominente rol binnen het beleid toe te dichten. Om hieraan invulling te geven zijn we continu op zoek naar middelen om onze dienst te verduurzamen en bijvoorbeeld reductie van CO-2 te bewerkstelligen. Een ambitie die we ook terugzien in het inkoopbeleid bij nieuwe investeringen en bij het ontwikkelen van nieuwe middelen.

Nieuwe groene koelmethode

Een concreet voorbeeld van onze activiteiten op het gebied van groen ondernemen is onze samenwerking met koeltechniek specialist Groot RMO Techniek. Samen met dit bedrijf hebben we een ‘nieuw koelconcept’ ontwikkeld dat CO-2 neutraal en totaal geluidloos is. Het grote voordeel van deze nieuwe koelmethode is dat deze wordt aangedreven door een ‘elektronische voeding’ en niet door een motor die werkt op fossiele brandstoffen. Bij deze nieuwe manier van koelen worden drie vriesunits aan het plafond van een trailer bevestigd. De vriesunits zijn enigszins te vergelijken met de koelelementen van een koelbox en verpakt in een isolerende behuizing. Door een uitgekiende techniek wordt de lucht in de laadbak langs deze units geblazen. Het resultaat is een temperatuur van exact 4 graden Celsius.


Constante temperatuur en drogere laadbak


Een bijkomend voordeel is dat de temperatuur vrijwel gelijk blijft en dus minder schommelingen vertoont dan een traditionele koelmachine. Daarnaast produceert deze koeltechniek minder vocht waardoor de laadbak duidelijk droger blijft. En zelfs wanneer de koeling uitvalt, blijft de laadbak nog uren op de juiste temperatuur. Dailycool beschikt inmiddels over vijf opleggers die met deze koeltechniek zijn uitgevoerd.

Geconditioneerde logistiek is ons vak

Dailycool is gespecialiseerd in de (inter)nationale logistieke dienstverlening van (dagverse) levensmiddelen.

Bezoekadres
Debbemeerweg 2,
1749 DK Warmenhuizen

Correspondentieadres
Postbus 9060,
1800 GB Alkmaar
T +31 (0)226 – 412 345
E info@dailycool.nl

De oplossing voor u?